Gua sha in aromaterapija

Gua sha je kristalna terapija, ki pozitivno vpliva na kožo in obliko obraza. Na našem obrazu se zrcalijo čustva, zato ima vsaka črta in guba na obrazu pomen. Gua sha ni le metoda za tiste, ki jih skrbijo obrazne gube, omogoča tudi boljše psihološko in duhovno počutje. Profesionalno oblikovani kristali gua sha oddajajo infrardeče žarke, ki koristijo tonusu kože, hkrati krepijo tudi strukturo in delovanje žil v očeh in možganih.

Gua sha ni boleča, spremlja jo čarobna aromaterapija. Je lepotna terapija, ker gladi gube in poveča prekrvavitev kože, sprošča tudi notranje napetosti in umirja, saj je prijetno in sproščujoče doživetje.
 
Strokovno izvedena gua sha upošteva vse medicinske omejitve. Gua sha ni priporočena med nosečnostjo, pred in po kemoterapiji (vsaj tedenski zamik je potreben) in pri jemjanju določenih zdravil (antikoagulanti). Gua sha se zelo priporoča pri posledicah določenih bolezni, ki povzročajo omrtvičenost ali zategnitev obraza (pareza) ali pri napetosti v čeljusti (bruksizem – stiskanje in škrtanje z zobmi).

Dr. Katerina Vidner Ferkov izvaja obrazno masažo s kristali – gua sha, po nagrajeni mednarodno certificirani metodi Ziggie Bergman. Med igralkami in manekenkami v Veliki Britaniji je Bergman znana kot mojstrica “botoks detoks”, torej po metodi, ki nadomesti invazivne posege za pomlajevanja videza.

Pri kroničnih stanjih je viden učinek po 12-ih terapijah zaporedoma. Za naraven dvig obraza zadostuje 6 zaporednih terapij. Kot sprostitev in vzdrževanje svežega videza zadostuje en obisk mesečno.