Japonski cosmo lifting – za lepoto brez kirurških posegov

Japonski cosmo lifting je naravna, neinvazivna alternativa kirurškim posegom za pomlajevanje obraza. Osnovna metoda izhaja iz obrazne refleksoterapije Sorensensistem™. Zaradi stimulacije akupresurnih točk ter con vitalnih organov sočasno deluje na celotno telo. Sprošča mišične in čustvene napetosti, uravnoveša organizem in krepi imunski sistem.

Originalno metodo je razvila mednarodno priznana refleksoterapevtka Lone Sorensen. V 38-letnem obdobju njenega ustvarjalnega dela je ugotovila, da nobena druga naravna metoda ne prinaša takšnega učinka kot japonski cosmo lifting.

Gre za nevro-senzorični postopek, ki se ročno izvaja na obrazu. Tehnika je sestavljena iz metod vzhodnjaške medicine. Z združitvijo sodobnega in starodavnega znanja lahko v isti terapiji hkrati aktiviramo delovanje vseh štirih glavnih tokov v telesu, to so nevrološki, krvni in limfni sistem ter meridiani. Uporablja se refleksne točke na obrazu, ki so povezane z meridiani, refleksne cone na obrazu po metodi južnoameriške tradicije ter japonsko metodo za učvrstitev mišic obraza. S stimulacijo točk delujemo tudi na celoten limfni sistem, s tem dosežemo učinek čiščenja (detox).

Uporaba 100 % ekološkega šipkovega olja

Pri postopku se uporablja izključno 100 % ekološko šipkovo olje, ki se v kožo hitro vpija in ne pušča mastnega občutka. Vsebuje provitamin A, vitamine E, D in F ter veliko esencialnih maščobnih kislin – omega 6 ter omega 3. Zaradi visoke vsebnosti vitamina C je odlično za nego občutljive in mastne kože, aken ter kože s širokimi porami. Vitamin C je tudi ključen za tvorbo kolagena, kar je dodatni razlog za pomladitvene učinke. Odpravlja hiperpigmentacijo in blaži simptome ekcemov.
Primerno za vse starosti in tipe kože

Postopek je primeren za vse starosti in tipe kož, nima neželjenih stranskih učinkov. Izboljšuje tonus obraznih mišic, tudi kadar so te prizadete zaradi obrazne pareze.

Postopek traja 60 minut. Če ga izvajamo 3-krat tedensko v zaporedju štirih tednov, torej 12 obiskov, je rezultat primerljiv z botoxom.

Za namene detoksa se priporoča 1 tretma tedensko, kot antistresni tretma po želji, običajno 1- ali 2-krat mesečno.