Klasična masaža za popolno sprostitev

Klasična masaža je masaža celega telesa ali le hrbta, lahko le nog, kjer gre za sistematično obliko dotikanja, ki daje ugodje in izboljšuje zdravje. Zajema masažne tehnike glajenja, gnetenja, vtiranja, udarjanja in tresenja. Z masažo izboljšamo splošno počutje, vplivamo na kožo, skeletne mišice, krvni obtok, tok limfe, sklepe in obsklepne mišice, podkožno maščobno tkivo, živčni sistem in duševno počutje.
Ob uporabi kvalitetnih naravnih olj pa nahranimo tudi kožo, ki je po masaži mehka in elastična.

Človek je psihofizično bitje, zato fizičen ali psihičen stres slabo vpliva na naš imunski sistem. Masaža poleg izboljšanja pretoka krvi in limfe posredno zelo učinkuje na vegetativni sistem, hkrati pa pripomore k nemotenemu delovanju presnove in k izločanju prekomerne vode iz telesa, s tem pa izboljšuje ravnovesje telesa in duha.

Ob masiranju vedno naletimo na boleče točke, ki na videz kar prosijo, da bi nanje pritisnili. Po navadi te točke imenujemo mišični vozli. Ob pritiskanju na vozle sprva boli, zatem pa je občutek izjemno prijeten. Pritiskanje ima lahko zelo globok učinek, saj sprosti mišice in odpravi bolečino.

Masaža se izvaja pri vseh lažjih ali težjih bolečinah. Lažje bolečine lahko že po eni do petih masažah popolnoma izginejo, dobri rezultati pa nastopijo tudi pri lajšanju hudih kroničnih bolečin. Ena masaža izboljša stanje za nekaj dni, več masaž v razumnih presledkih pa lahko odpravi dolgotrajne, kronične težave. Stranskih učinkov ni, saj je tovrstna masaža odsvetovana le v primerih močne osteoporoze in pri svežih poškodbah.

Kadar niste prepričani kaj bi podarili, je masaža najprimernejše darilo.